VIEC

Direct Exportbedrijf
Vietnam - Nederland

Uw producten rechtstreeks naar Vietnam en Nederland exporteren met een hogere winstmarge

De Vietnamese klant betaalt gemiddeld tot 180% meer voor ingevoerde producten uit Nederland (EU)

indirect-export
Traditional (Indirect) Export Model

Het proces van het exporteren van producten van Nederland naar Vietnam kan een lange en kostbare reis zijn.

Allereerst zal uw bedrijf moeten beginnen met de verkoop van uw producten aan tussenpersonen in uw eigen land.

Vervolgens zullen de tussenpersonen uw producten behandelen, en ze verkopen aan de distributeurs in Vietnam. Daarna zullen de Vietnamese distributeurs ze verkopen aan plaatselijke winkels of detailhandelsketens.

En tenslotte zullen de plaatselijke winkels uw artikelen dan aan de eindklanten verkopen.

Dit hele exportproces zal tot ongeveer 150% overheadkosten oplopen wanneer uw producten daadwerkelijk bij de klant in Vietnam terechtkomen.

En dan hebben we het nog niet eens over de tussenliggende partijen, waardoor de overheadkosten nog hoger worden.

Bovendien zijn er ook veel problemen tijdens de toeleveringsketen, zoals de verzendingsduur, minder reactievermogen naar de klanten, meer afhankelijkheid van de tussenpartijen, en uw bedrijf/producenten zullen geen controle hebben over de Vietnamese markt.

Als gevolg hiervan zullen de in Nederland (EU) gemaakte producten zeer minder concurrerend zijn op de markt, als gevolg van de uitzonderlijk dure prijs, het lage reactievermogen op de markttrend, en geen inzicht in de klant in Vietnam – een van de snelst groeiende markten in Azië in 2022. 

Tijd om tot 90% overheadkosten te besparen en de winstmarge te verhogen, bij export naar Vietnam

direct-export
Direct Export Model

Om de kosten te verlagen en de winstmarge te verhogen bij de export van producten naar Vietnam.

Het is van vitaal belang voor de Nederlandse (EU) bedrijven / fabrikanten om een manier te vinden om de overhead kosten te verminderen tijdens de toeleveringsketens.

Daarom bieden wij bij VIEC een directe export service aan uw bedrijf, die 90% van de kosten kan reduceren bij het exporteren van producten naar Vietnam.

Met meer dan een decennium aan ervaring in import en export tussen Vietnam – Nederland, hebben we een uitgebreide zakelijke verbinding om uw producten direct te verkopen aan retailers, of zelfs consumenten in Vietnam.

Via onze directe export service, hoeft uw bedrijf zich geen zorgen te maken over marktonderzoek, klanten database, extra investeringen, of zelfs verzendingen.

Met ervaring en een brede zakelijke connectie, kan VIEC alles voor uw bedrijf regelen, tegen een betaalbare prijs, om er zeker van te zijn dat uw product de beste prijs zal hebben wanneer het in handen komt van Vietnamese consumenten.

Directe export naar de EU en Vietnam is gemakkelijker met VIEC

Rechtstreekse export hoeft tegenwoordig geen groot risico meer te zijn voor uw bedrijf. Dankzij onze bank van ervaringen met brede connecties opgebouwd in de afgelopen 11 jaar in zowel Vietnam als de EU, met name Nederland. Bij VIEC kunnen wij u helpen uw product direct te exporteren naar grote retailers in zowel Vietnam als Nederland, met minimale financiële risico’s en geen extra investeringen in personeel. Dit samen met het laatste inzicht van beide lokale markten. Wij hebben al meer dan 20 bedrijven met succes ondersteund met het direct exporteren van hun producten via onze diensten en het hele proces neemt slechts vier stappen in beslag:

planing

Planning van markttoegangsstrategieën

Onze expert zal met u bespreken, om meer te begrijpen over uw bedrijf, en de waarde propositie van uw producten. En op basis daarvan zullen we een passend plan voorstellen voor markttoegang tot de Vietnamese markt.

Market-testing-service-vietnam-netherlands

Testen van de markt

Met uitgebreide zakelijke verbinding, kunnen wij uw bedrijf kansen bieden om producten te testen onder echte marktomstandigheden, om de grote vraag te beantwoorden: “Zal uw product een goed potentieel hebben in de doelmarkt?” 

connecting-and-signing-in-contract-with-the-buyer

Contact met lokale kopers

Na het doorlopen van de test, zal ons team beginnen met de verkoop van uw producten aan lokale winkels, buurtwinkels, restaurants, en zelfs grote winkelketens, het brengen van uw bedrijf naar een nieuwe prestatie.

.

Exporting Directly Vietnam Netherlands

Rechtstreeks exporteren

Wij begeleiden u bij het handelsproces om uw product zo snel mogelijk te exporteren en helpen u bij het omgaan met regelgeving, belasting, exportvereisten en nog veel meer in zowel Vietnam als Nederland.

Neem nu contact met ons op om te weten te komen hoe u uw product rechtstreeks kunt exporteren

Neem nu contact met ons op voor meer informatie op maat over hoe VIEC uw bedrijf kan ondersteunen bij rechtstreekse export naar Vietnam en Nederland (EU)

Bekijk hier onze studiecase over rechtstreekse uitvoer voor meer informatie

Voel je vrij om onze succesvolle projecten te downloaden die onze klanten helpen om direct succesvol naar Vietnam en Nederland te exporteren, zonder via een groothandel importeur te gaan.

Wat is het verschil tussen onrechtstreekse en rechtstreekse uitvoer?

Indirecte Export

Indirecte export betekent dat er een beroep wordt gedaan op derden. Het kan gaan over agenten, distributeurs of groothandel importeurs, die bepaalde fasen van het proces namens u afhandelen. 

indirect-export

De voordelen van indirecte export

 • Er is weinig of zelfs geen personeel nodig: Indirecte export vereist geen geavanceerde exportervaring of extra personeel, aangezien de distributeurs dat deel voor uw bedrijf zullen afhandelen.
 • Maak gebruik van de expertise en connecties van de distributeur: Distributeurs zullen de beste route voor uw producten op buitenlandse markten ontwerpen en uitvoeren via hun connectiebasis.  
 • Vermindering van de financiële risico’s: Intermediaire eenheden nemen het grootste deel van de risico’s en verantwoordelijkheden op zich die met uw bedrijf samenhangen.

De nadelen van indirecte export

 • Hogere vaste kosten:Het bedrijf moet veel betalen voor distributeurs en betrokken partijen, wat leidt tot lage winstmarges en een lagere concurrentiepositie.
 • Afhankelijkheid van partners: Fabrikanten zullen sterk afhankelijk zijn van de inzet van go-betweens om hun eigen overzeese partners te navigeren.
 • Indirect klantencontact: Onderneming zullen moeite hebben om waardevolle informatie te verkrijgen over hoe de buitenlandse markt reageert op hun producten, wat buitenlandse klanten willen en hoe producten worden verkocht aan klanten in het buitenland.

Directe Export

Rechtstreekse export betekent dat het bedrijf zijn producten rechtstreeks en direct naar een internationale markt exporteert, inclusief bedrijven die rechtstreeks exporteren via hun eigen buitenlandse filialen. 

direct-export

Voordelen van rechtstreekse export

 • Betere controle over het exportproces: Uw bedrijf bouwt sterkere relaties met uw klanten, samen met het creëren van volledige uw eigen marketing en verkoop campagne om de algehele concurrentiepositie te verbeteren.
 • Verbetering van de winstgevendheid: Bedrijven sturen hun factuur direct, delen weinig winst met andere partijen en hebben hogere marges.
 • Vermindering van de afhankelijkheid van tussenpersonen: Fabrikanten reageren snel op de laatste trends in de doelmarkt en krijgen ook diepgaande informatie over eventuele opkomende problemen.

Nadelen van rechtstreekse uitvoer

 • Onbegrip van de plaatselijke bedrijfscultuur en klanten: Bedrijven moeten worstelen met enorme tekortkomingen in zakelijke etiquette, marktinzichten, smaken en klantengedrag.
 • Vereist tijd en menselijke hulpbronnen: Om succesvol directe aan de buitenlandse markt te verkopen, moeten bedrijven meer tijd en personeel investeren in directe export activiteiten.
 • Toenemende financiële risico’s: Als directe exporteur heb je te maken met alle verliezen en schade die opkomen tijdens het directe exportproces.