VIEC

Over Ons

VIEC – Vietnam Import Export Consultant

Over VIEC - Vietnam Import Export Consultant

Wij zijn van mening dat de toeleveringsketen of gekend als Supply Chain van fabrikant tot consument korter en zelfs direct zou kunnen zijn. Daarom kreeg VIEC in 2011 het idee om fabrikanten rechtstreeks met de groothandel te verbinden, zodat de supply chain efficiënter wordt, meer waarde en winst wordt toegevoegd aan de hele supply chain en vooral aan de eindgebruikers. 

In 2017 zijn we erin geslaagd om producten in minder dan 10 dagen rechtstreeks van de fabriek in Nederland naar Vietnamese consumenten te brengen via grensoverschrijdende e-commerce.

In 2011 zijn we begonnen met…

190912 OGFC VIEC factory 6 scaled

Our VIEC Timeline

van kinderkleding tot flesvoeding voor baby's
Woensdag, 26 Okt 2011
Kinderkleding van Europa naar Vietnam
Op 26 - 10 - 2011 werd VIEC opgezet. We hadden als doel om de groothandel van diverse branches dichter bij hun klanten te brengen, zowel in Vietnam als in Nederland. We zijn begonnen met de kinderkleding. We werkten samen met Nederlandse merken als DJ Dutch Jeans, SOMEONE, een Spaans merk als Mayoral om hun collecties rechtstreeks aan Vietnamese consumenten in Vietnam te brengen. Onze samenwerking in Vietnam met ZenFashion, als exclusieve retailer voor dit project, zorgt ervoor dat de goederen van Hanoi tot Ho Chi Minh City worden doorgestroomd. Dit was een enorm grote mijlpaal voor ons om verder te gaan.
Woensdag, 26 Okt 2011
IMG 2521 scaled 1
Woensdag, 8 Feb 2017
Logistiek van Nederland naar Vietnam
Dankzij de steun van klanten zijn onze zendingen van kleding en modeaccessoires van Nederland naar Vietnam in volume toegenomen. Het was echter ook de tijd dat we te maken kregen met logistieke problemen. Na keer op keer geprobeerd, gefaald en weer doorzetten, hebben we ons eigen logistieke systeem opgebouwd, welke aan onze eisen voldeed. We wilden dat onze zendingen binnen minder dan 10 dagen vanuit de fabriek in Nederland aan de voordeur van onze Vietnamese retailers werd aangeboden. We waren succesvol met dit systeem.
Woensdag, 8 Feb 2017
IMG 1287 2048x1539 1
Vrijdag, 13 Jul 2018
Waterhyacintmeubels uit Vietnam naar Nederland
In het begin hebben we altijd in gedachten gehouden dat Europa een potentiële markt is voor Vietnamese ambachtelijke producten zoals de waterhyacintmeubels. Door onze samenwerking met Jan J.P B.V. wisten we de nieuwe markt voor dit product in Europa en Nederland te realiseren. In juli 2018 arriveerde de eerste 40ft container met Vietnamese Waterhyacintmeubels in Rotterdam en zijn nu verspreid over Nederland verkocht. We blijven zoeken naar gekwalificeerde en langdurige samenwerkingen in Vietnam om hen te helpen hun onderscheidende producten rechtstreeks naar grote afnemers in Nederland en Europa te brengen.
Vrijdag, 13 Jul 2018
191009 VIEC Banner FB 2048x876 1
Woensdag, 1 Nov 2018
Zoetwaren en dranken van Europa naar Vietnam
Tijdens deze belangrijke periode heeft VIEC contracten getekend met fabrieken in de EU om exclusief distributeur te worden voor de Vietnamese markt. De bedrijven zoals Swinkels Family Brewers; Créme de la Cream B.V.; OGFC; ELJO B.V.; Richard Tea; Tago; AGI, waarmee we de producten van hun fabrieken rechtstreeks naar de groothandel in Vietnam hebben gebracht. Deze producten zijn te vinden in veel supermarkten in Vietnam, van het zuiden tot het noorden. We zijn tevreden met deze eerste resultaten van ons werk in Vietnam en in Nederland. Daarom blijven we doorgaan op dit pad om meer bedrijven met elkaar te verbinden en we daardoor nog aanzienlijker resultaten in de toekomst zullen verwachten.
Woensdag, 1 Nov 2018
1621662769681
Anno Nu...
Landbouwproducten Vietnam & Europa
Onze missie is om fabrikanten en de groothandel rechtstreeks te verbinden tussen Europa en Azië, met name tussen Nederland en Vietnam. We maken de toeleveringsketen veel efficiënter om meer waarde, winst en vertrouwen te creëren, niet alleen voor de toeleveringsketen, maar ook en vooral voor eindgebruikers.
In 2022 gaan we nog meer landbouwproducten naar de consument in Nederland en in Vietnam brengen.
Neem contact met ons op als u aan dit project mee wilt doen.
Anno Nu...