VIEC

Published:
March 29, 2022
Category:
Projecten
Client:
Snoep Exporteren naar Vietnam

Waarom snoep exporteren en waarom naar Vietnam?

Vietnamese snoep exporteren, is er een potentie?

De Vietnamese snoepmarkt wordt in de ogen van veel beleggers alom aangeduid als een bitterzoete chocoladereep. Dit is te wijten aan een dramatische toename van de vraag vanuit deze potentiële markt en aan een aantal moeilijke uitdagingen die het met zich meebrengt.

Om specifiek te zijn, wordt er voorspeld dat de schaal omzet van het snoep segment in 2022 US 7.814 miljoen USD zal bereiken, waarbij de markt naar verwachting jaarlijks met 11,50% zal groeien (CAGR 2022-2027) (Statista).

Dit is gemakkelijk te begrijpen, aangezien de bevolking van Vietnam groot en jong is, met een consumptie van zoetwaren per hoofd van de bevolking van ruim 2 kilogram per persoon, per jaar.

Snoep Exporteren naar Vietnam - Vietnamese Markt

 

Bovendien zijn de Vietnamese consumptie en bestedingspatronen de afgelopen jaren sterk veranderd. Die producten van snoep en zoetwaren zijn niet alleen voor kinderen met een zoetekauw, maar zijn in het leven van elke volwassene geëvolueerd als een manier om zorg, liefde en zelfs het delen te verspreiden.

Daarom lijkt de Vietnamese snoepmarkt lucratief omdat het potentieel ervan zo enorm is en toch niet volledig wordt benut. Er zijn echter veel stekels en doornen in deze snoep oorlog tussen alle spelers.

Een om te vermelden is het probleem van namaakgoederen van slechte kwaliteit wanneer de namaak technologie steeds geavanceerder wordt, waardoor het voor consumenten moeilijk wordt om te onderscheiden wat echt is. Met name smokkelaars maakten gebruik van elke kans om goederen van onbekende oorsprong in het land te importeren voor enorme winsten, wat gevolgen had voor echte merken en de veiligheid van de consument.

Volgens de waarschuwingen van veel specialisten kunnen namaak snoepjes die vaak giftige stoffen of verboden kleur chemicaliën en additieven bevatten, consumenten een enorm risico opleveren voor obesitas, diabetes, hersenproblemen en zelfs kanker.

Als gevolg hiervan neemt de grote vraag naar authentiek snoep en zoetwaren toe, omdat consumenten voortdurend op zoek zijn naar producten die zijn vervaardigd met de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen en die aanvullende voedingsstoffen bevatten die bijdragen aan een goede gezondheid.

Een bewijs is dat zelfs vóór de pandemie bijna tweederde van de Vietnamese consumenten (69%) bereid was meer uit te geven voor producten van topkwaliteit, veel meer dan het wereldwijde gemiddelde van 49%. Deze trend zal naar verwachting gedijen, misschien in grotere mate, aangezien consumenten wanhopig op zoek zijn naar meer zekerheid na de pandemie.

 

Hoge kwaliteit snoep exporteren vanuit Europa heeft in Vietnamese markt een kans

In een poging deze kans te grijpen, ontwikkelen veel lokale spelers een stevige positie op de markt en worden hun producten zowel gekwalificeerd als aantrekkelijker. Ze hebben echter te kampen met een grote afhankelijkheid van geïmporteerde ingrediënten, wat de binnenlandse productprijzen lijkt te beïnvloeden door het onstabiele aanbod van buitenaf.

Bovendien distribueren veel Vietnamese snoep- en zoetwaren producenten hun goederen voornamelijk via gefragmenteerde kleine kruidenierszaken en hebben ze geen verenigd netwerk. Daarom richten ze zich traditioneel op klanten met een laag inkomen met een vrij beperkt budget, waardoor een enorme potentiële markt van hoogwaardige producten in handen van internationale investeerders blijft.

Met andere woorden, er is nog steeds veel ruimte voor buitenlandse merken met een voordeel in hun technologische vooruitgang en vertrouwde reputatie om zich te richten op klanten met grotere zakken.

Door de eindeloze inspanningen van VIEC om niet alleen de Vietnamese markttrends te begrijpen, maar ook de onderliggende behoeften en zorgen van klanten, voelen we de behoefte om hen het beste snoepgoed uit Nederland te bieden om aan hun onvervulde wensen te voldoen. We doen er alles aan om de meest authentieke zoetigheden te leveren met een sterke focus op voeding, dieetwensen, smaak en kwaliteit.

Toen kwamen we op het idee om Nederlandse fabrikanten en Vietnamese distributeurs met elkaar te verbinden om de eerste containers met snoep en zoetwaren uit Nederland de Vietnamese grens te laten betreden. Welke waarden heeft VIEC gecreëerd en hoe profiteren onze partners van deze deal?

Laten we het hier ontdekken.

 

Snoep exporteren vanuit Europa naar Vietnam

 

Welke oplossingen biedt VIEC onze partners om snoep exporteren vanuit Europa?

Snoep exporteren en nog meer vanuit Nederland naar Vietnam met VIEC als uw Exportadvies kanal

Ten eerste, met betrekking tot het probleem van producten van slechte kwaliteit van onbekende oorsprong, zorgen we ervoor dat Vietnamese groothandels authentieke Nederlandse snoep en zoetwaren kunnen bestellen die voor binnenlandse consumptie zijn geproduceerd met de hoogste Europese veiligheidsnormen, zodat er geen zorgen zijn over hun specificaties.

Ten tweede is het gebruikelijk dat fabrikanten uit Nederland, maar ook uit andere plaatsen in de wereld, hun minimale bestelhoeveelheid (MOQ) instellen op wat het voor hen waard is om een productierun op te zetten, zowel qua tijd als qua kosten. En vaak varieert het minste aantal eenheden dat in één keer moet worden gekocht van 20 tot 22 pallets in een container van 40ft.

Maar het probleem hier is dat het voor veel Vietnamese retailers frustrerend, om niet te zeggen onmogelijk, kan zijn om aan die minimale hoeveelheid te voldoen, omdat ze nog steeds ernstig twijfelen of dat soort zoetwaren een verstandige keuze is voor hun klanten en zo’n groot probleem zich ook als een risico presenteert groot voor hen om te hanteren, of in sommige gevallen, simpelweg omdat ze ze niet kunnen betalen.

VIEC begreep hun problemen en bood onze Vietnamese partners een veel gunstiger oplossing: de MOQ verlagen tot slechts 01 pallet per keer. Dit betekent dat ze producten kunnen kopen wanneer en wanneer ze ze nodig hebben, in plaats van vooraf veel producten te kopen die ze vervolgens moeten worstelen om erachter te komen hoe ze zo’n groot bedrag kunnen verkopen. Dat wil zeggen, Vietnamese retailers kunnen kleine bestellingen voor snoep uit Nederland plaatsen, zowel om de kosten laag te houden als om de risico’s te verkleinen.

Bovendien hoeven die groothandels kopers zich geen zorgen te maken over de opslag van een grote hoeveelheid voorraad tegelijk. Kleine bestellingen kunnen hen helpen de afhankelijkheid van magazijnruimte te verminderen om te genieten van lagere voorraadkosten en hun werkkapitaal omzet te verbeteren. Ook kunnen die kopers hun winstmarges beter beheersen omdat ze vaste orders in bulk kunnen plaatsen terwijl er al zeker waardevolle winsten op hun markt zijn.

 

Snoep exporteren naar Vietnam met ondersteuning van VIEC

Niet alleen vanuit Europa maar ook uit Amerika snoep exporteren naar Vietnam via VIEC

Tijdens die belangrijke tijd in 2018 tekende VIEC contracten, om op te treden als exclusieve distributeur op de Vietnamese markt voor bedrijven zoals Swinkels Family Brewers, Créme de la Cream B.V, OGFC, ELJO B.V, Richard-thee, Tago en AGI en brachten hun producten met succes van fabrieken rechtstreeks naar Vietnamese groothandels. Deze producten zijn nu aanwezig in veel supermarktketens in het hele land. We zijn er trots op deze eerste voetstappen te zetten om de bilaterale handel tussen Vietnam en Nederland te bevorderen. Daarom zullen we doorgaan op dit pad om meer bedrijven met elkaar te verbinden, aangezien we weten dat het grootste nog moet komen.

 

snoep exporteren naar Vietnam

Het is de hoogste tijd voor jou om deze gouden kans te grijpen, niet alleen snoep exporteren maar ook andere producten.

Bij VIEC geloven we dat klanten in alle uithoeken van deze wereld de beste producten verdienen, waar ze ook zijn. Tegen alle geografische obstakels in is er altijd ruimte voor verbetering van supply chain management om alle kosten en risico’s die zich voordoen tijdens de keten te verlagen.

Daarom zullen wij, als uw commercieel vertegenwoordiger, Nederlandse producenten rechtstreeks verbinden met groothandels in Vietnam aan beide zijden van de grootste gunsten.

Als u op zoek bent naar manieren om de Vietnamese potentiële markt te betreden, aarzel dan niet om meteen contact met ons op te nemen!

We hebben meer dan 11 jaar ervaring om u te helpen bij het omgaan met alle problemen met betrekking tot de strategie voor markttoegang en het leveren van de beste producten aan de eindgebruikers.

Laten we contact opnemen om te kijken hoe ver we samen kunnen gaan via our website HERE.
See our other projects HERE