We believe that the supply chain from manufacturers to Consumers could be shorter and even be directly, without valueless intermediary. We want to bring products from manufacturers directly to Big Wholesalers, Supermarket chains or even Directly to its targeted consumers. We want offer the most profit to supply chain and at the same time offering highest value possible to the end-users.

Therefore in 2011 VIEC was found to serve this idea. In 2017 we have accomplished to bring products directly from factory in the Netherlands to Vietnamese consumers via cross-border e-commerce in less than 10 days. Besides, many manufacturers have found their markets in Vietnam as well as in the Netherlands via VIEC. 

Contact us for more information and opportunities.

Contact

Meijhorst 6002, 6537 KT Nijmegen, Gelderland, The Netherlands

+31 (0) 642049998
+31 (0) 24 6794355

VIEC on Social Media

Chúng tôi tin rằng chuỗi cung ứng từ nhà máy đến người tiêu dùng có thể được tinh giản và trực tiếp hơn, bỏ qua toàn bộ trung gian không quan trọng. Do đó, vào năm 2011, VIEC được thành lập để hiện thực hóa ý tưởng này, rút gọn và tối ưu hóa chuỗi cung ứng, tăng lợi nhuận trong chuỗi và quan trọng nhất là tăng giá trị sản phẩm cho người dùng. Bởi người tiêu dùng sẽ quyết định giá thành và tuổi đời của sản phẩm. 

Cty VIEC tại Hà Lan sẽ song hành cùng doanh nghiệp của bạn để đưa sản phẩm đến tận tay người mua lớn, như Tổng Thầu, Các Chuỗi Siêu Thị hoặc thậm chí giúp doanh nghiệp của bạn Mở Riêng Một Của Hàng giới thiệu và kinh doanh sản phẩm ngay tại Hà Lan. Với lợi thế về vị trí địa lý, hơn 11 năm kinh nghiệm, thông thạo văn hoá và ngôn ngữ. Sẽ giúp doanh nghiệp bạn phát huy được 2 yếu tố quan trọng trong kinh doanh: Nhất Cự Ly – Nhì Tốc Độ. 

Hãy liên lạc với VIEC để có thêm thông tin mà bạn cần. Chúng tôi luôn sẵn lòng hỗ trợ. 

Liên Hệ

Meijhorst 6002, 6537 KT Nijmegen, Gelderland, The Netherlands

+31 (0) 642049998
+31 (0) 24 6794355

VIEC trên Mạng Xã Hội

Wij zijn van mening dat de toeleveringsketen of gekend als Supply Chain van fabrikant tot consument korter en zelfs direct zou kunnen zijn. 

VIEC is in 2011 opgezet om dit idee te dienen. We willen fabrikanten rechtstreeks met groothandels te verbinden tussen Vietnam en Nederland, zodat de supply chain efficiënter wordt, meer waarde en winst wordt toegevoegd aan de hele supply chain en vooral voor de consumenten. 

Wilt u uw producten rechtstreeks aan Vietnamese Groothandels, Supermarktketen, of rechtstreeks aan consumenten offeren? We kunnen u ondersteunen.

Neemt u contact met ons op.

Contact

Meijhorst 6002, 6537 KT Nijmegen, Gelderland, The Netherlands

+31 (0) 642049998
+31 (0) 24 6794355

VIEC op Social Media

GEPUBLICEERD:
December 14, 2021
Categorie:
Projecten
Klant:
Vietnamese Waterhyacint Meubels Jan JP

Importeren Vietnamese meubelen naar Nederland: Invoer van Vietnamese waterhyacint meubels.

In 2018 is VIEC benaderd en gevraagd door een klant, Jan JP, om marktonderzoek te doen naar de mogelijkheid om een nieuw type meubel uit Vietnam te importeren.
De eis was dat de goederen uniek zijn voor de Nederlandse meubelbranche en geschikt zijn voor gebruik in Nederland. Jan JP wilde iets anders dan reguliere handgemaakte meubelproducten uit Vietnam, die brede erkenning hebben gekregen op de EU-markt; maar tegelijkertijd moeten ze de kenmerken van een typisch Vietnamees product kunnen zien.
Daarvoor werkte de klant al samen met Wageningen University, maar het project bleek te ingewikkeld en bracht een tijdrovend vervolgtraject met zich mee. VIEC was hun laatste telefoontje voordat ze dit opgaf.

Vietnamese waterhyacint meubels in Nederland

Blijkbaar kan worden gezegd dat VIEC met onze uitgebreide kennis over Vietnamese exportspeerpunten en leveranciers alle problemen waar Jan JP mee te maken had, met gemak zou kunnen oplossen. Maar de realiteit was precies het tegenovergestelde. Het was ook een grote uitdaging voor VIEC.
Gelukkig hebben we met onze “can do-mentaliteit”, geloof in het idee en nauwkeurige risicoberekening Jan JP geholpen om de allereerste container met meubels van Vietnam naar Rotterdam te halen. En de uitkomst was de Waterhyacint meubels.

Vietnamese waterhyacint meubels, een “Game-changer”?

Vietnamese waterhyacint meubels

Waterhyacint is een weelderig groene waterplant die uitzonderlijk dicht groeit in de tropische waterwegen van Vietnam. Waterhyacint wordt als een “plaag” beschouwd omdat het snel en dicht groeit, waterwegen blokkeert en het zonlicht- en zuurstofniveau van watersystemen verlaagt, dat tal van milieuproblemen veroorzaakt.
Gelukkig kan de plant worden omgebouwd voor een beter gebruik. Eenmaal geoogst en gedroogd, wordt het een duurzaam materiaal om te weven, ook om meubels te maken. De mensen gebruiken deze duurzame grondstof al heel lang om van deze invasieve plant prachtige tassen en accessoires te maken.
Terwijl het traditionele maken van massief houten meubelen steeds beruchter wordt vanwege de impact op het milieu, heeft de waterhyacint de rotanleveranciers in Vietnam geholpen om meer bij te dragen aan de verbetering van het milieu met behoud van hun productiviteit en winstgevendheid. Het maken van waterhyacint meubels, waarbij gebruik wordt gemaakt van een milieubewuster materiaal (zelfs meer dan riet of rotan), wordt steeds prominenter in de meubelindustrie.

Nederland: Mogelijkheid voor Vietnamese waterhyacint meubels?

Nederland staat bekend als een duurzaamheidsbewust land, en dat geldt ook voor de markten. In de afgelopen 5 jaar is 89% van de Nederlandse retailers getuige geweest van een sterke stijging van de omzet van duurzame producten. Ondertussen verwacht in totaal 94% dat de klim de komende 5 jaar zal doorzetten. Dit maakt de Nederlandse markt een van de markten die duurzame oplossingen waarderen en prioriteren. Voor de sector huishoudelijke meubelen is dit nog beter. De Nederlandse markt is ontegensprekelijk naar voren gekomen als een beloofd land voor Waterhyacinth Furniture, met naar verwachting 100% retailers die een toename van de uitstroom van hun duurzame producten hebben en zullen verwachten.

Vietnamese waterhyacint meubels in Nederland bij Jan JP BV

Nu de zoektocht naar een geschikt product was afgerond, was het tijd voor zowel VIEC als Jan JP om de volgende stappen te zetten. Er doken nieuwe problemen op en die stelden zowel Jan JP als VIEC voor een groot aantal uitdagingen:
Het geloofwaardigheidsprobleem had een niet-triviaal aantal bedrijven geplaagd die met overzeese fabrieken werkten, vooral die in de kleine en middelgrote categorie. En voor Jan JP was het geen uitzondering. Het sourcingproces was gevuld met zorgen over kwaliteit. Kwaliteitscontrole was een uitdaging: hoewel monsters goed kunnen worden gemaakt om indruk te maken op de kopers, is het garanderen van de kwaliteit van de daadwerkelijke bestelling een ander verhaal. Daarnaast werd ook rekening gehouden met het standaard verschil in materiaalkwaliteit tussen Vietnam en de EU. Zo is het toelaatbare gehalte aan bestrijdingsmiddelen voor grondstoffen in Vietnam hoger dan in Nederland en de EU in het algemeen. Daarom zullen Jan JP en zijn leverancier aan de regelgeving moeten voldoen. Ten slotte werd ook gedacht aan toewijding aan consistentie van kwaliteit wanneer de bestelfrequentie toeneemt.

Vietnamese waterhyacint meubels voor kansen voor Nederlandse importeurs

Verder stond ook de inzet in levertijd ter discussie. Toen kwam de kwestie van betalingsvoorwaarden en kortingen voor nabestellen of beginnen met kleine bestelhoeveelheden.
Al het bovenstaande zou een aanzienlijke hoeveelheid verdere onderhandelingen vergen. En dit was een uitdaging vanwege het verschil in communicatie tussen de twee partijen. Ondanks het schijnbaar overweldigende aantal initiële uitdagingen, was VIEC in staat om Jan JP te helpen al deze uitdagingen te overwinnen en een stabiele toeleveringsstroom op te zetten voor zijn verkoop in Nederland. Tegelijkertijd is VIEC erin geslaagd om in juli 2018 twee meubelfabrieken in Vietnam te ondersteunen bij de export van hun waterhyacint meubels naar Nederland, met een stabiele uitstroom van productaanvoer en een groeiend cliënteel. Voor VIEC was dit ook een succesvol project, omdat we in staat waren om aan de eisen van onze klanten te voldoen en hen het felbegeerde resultaat te bieden.

Nieuwe kansen voor Nederlandse importeurs van Vietnamese goederen onder andere Vietnamese waterhyacint meubels

Bij VIEC zetten we ons in om u te ondersteunen bij:
Initiëren van kleine bestelhoeveelheden om de verkoopbaarheid van de producten te testen.
Optimalisatie van de reis van uw producten voor maximale kostenefficiëntie: rechtstreeks van de fabriek naar de kopers met minimale opslag.
Een B2B- of B2C-distributiesysteem opzetten voor uw bedrijf.
Zorg voor een constante aanvoer van uw product met uw favoriete verpakking.
VIEC garandeert onze klanten consequent producten te distribueren met de hoogste kwaliteit en waarde die tegelijkertijd uw portemonnee verdienen, zoals we altijd stellen in ons motto: “VIEC-Waarde, Integriteit, Exclusiviteit, Verbindingen.”
Nu Vietnam en de EU samen de EVFTA hebben uitgevaardigd, is er een heel nieuw spectrum aan kansen ontstaan voor bedrijven van beide partijen. Speciaal voor kleine en middelgrote bedrijven in Nederland die Vietnamese producten willen importeren en distribueren en vice versa. Er wachten nog steeds enorm unieke en potentiële producten in Vietnam op je als je met VIEC durft te “denken”.
Zie onze andere projecten.
Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Neem HIER contact op met VIEC.