We believe that the supply chain from manufacturers to Consumers could be shorter and even be directly, without valueless intermediary. We want to bring products from manufacturers directly to Big Wholesalers, Supermarket chains or even Directly to its targeted consumers. We want offer the most profit to supply chain and at the same time offering highest value possible to the end-users.

Therefore in 2011 VIEC was found to serve this idea. In 2017 we have accomplished to bring products directly from factory in the Netherlands to Vietnamese consumers via cross-border e-commerce in less than 10 days. Besides, many manufacturers have found their markets in Vietnam as well as in the Netherlands via VIEC. 

Contact us for more information and opportunities.

Contact

Meijhorst 6002, 6537 KT Nijmegen, Gelderland, The Netherlands

+31 (0) 642049998
+31 (0) 24 6794355

VIEC on Social Media

Chúng tôi tin rằng chuỗi cung ứng từ nhà máy đến người tiêu dùng có thể được tinh giản và trực tiếp hơn, bỏ qua toàn bộ trung gian không quan trọng. Do đó, vào năm 2011, VIEC được thành lập để hiện thực hóa ý tưởng này, rút gọn và tối ưu hóa chuỗi cung ứng, tăng lợi nhuận trong chuỗi và quan trọng nhất là tăng giá trị sản phẩm cho người dùng. Bởi người tiêu dùng sẽ quyết định giá thành và tuổi đời của sản phẩm. 

Cty VIEC tại Hà Lan sẽ song hành cùng doanh nghiệp của bạn để đưa sản phẩm đến tận tay người mua lớn, như Tổng Thầu, Các Chuỗi Siêu Thị hoặc thậm chí giúp doanh nghiệp của bạn Mở Riêng Một Của Hàng giới thiệu và kinh doanh sản phẩm ngay tại Hà Lan. Với lợi thế về vị trí địa lý, hơn 11 năm kinh nghiệm, thông thạo văn hoá và ngôn ngữ. Sẽ giúp doanh nghiệp bạn phát huy được 2 yếu tố quan trọng trong kinh doanh: Nhất Cự Ly – Nhì Tốc Độ. 

Hãy liên lạc với VIEC để có thêm thông tin mà bạn cần. Chúng tôi luôn sẵn lòng hỗ trợ. 

Liên Hệ

Meijhorst 6002, 6537 KT Nijmegen, Gelderland, The Netherlands

+31 (0) 642049998
+31 (0) 24 6794355

VIEC trên Mạng Xã Hội

Wij zijn van mening dat de toeleveringsketen of gekend als Supply Chain van fabrikant tot consument korter en zelfs direct zou kunnen zijn. 

VIEC is in 2011 opgezet om dit idee te dienen. We willen fabrikanten rechtstreeks met groothandels te verbinden tussen Vietnam en Nederland, zodat de supply chain efficiënter wordt, meer waarde en winst wordt toegevoegd aan de hele supply chain en vooral voor de consumenten. 

Wilt u uw producten rechtstreeks aan Vietnamese Groothandels, Supermarktketen, of rechtstreeks aan consumenten offeren? We kunnen u ondersteunen.

Neemt u contact met ons op.

Contact

Meijhorst 6002, 6537 KT Nijmegen, Gelderland, The Netherlands

+31 (0) 642049998
+31 (0) 24 6794355

VIEC op Social Media

Importeren vanuit Vietnam
Vietnamees Keramiek

EXPORTEREN VIETNAMEES KERAMIEK NAAR EUROPA

Overzicht van Vietnamese keramiekmarkt

De wereldwijde marktomvang van keramiek in vergelijking met Vietnamees keramiek

In 2020 werd de wereldwijde markt voor keramiek geschat op 247,4 miljard USD. Hoewel Covid 19 een enorme stagnatie en vertraging in de hele economie heeft veroorzaakt, waardoor de vraag naar keramiek wereldwijd is gedaald, wordt voorspeld dat de markt met een CAGR van 4,4% zal groeien van 130,19 miljard USD in 2021 tot 219,12 miljard USD in 2028. Deze veelbelovende stijgingen worden toegeschreven aan vele factoren, waaronder vraaggestuurde groei en vooruitgang in de productie van keramiek.

VIetnamees keramiek

Marktomvang Vietnamese keramiek

 

Vietnam is een van ’s werelds beste keramiek producenten, met een grote verscheidenheid aan bekwame ambachtslieden die prachtige “kunstwerken” en zorgvuldig gemaakte keramiek maken voor consumenten uit vele landen.

Trots op zijn internationale reputatie als een van ’s werelds bakermatten van traditioneel handwerk met een lange ontwikkelingsgeschiedenis, hebben zowel de Vietnamese overheid als lokale fabrikanten geprobeerd hun producten te promoten bij buitenlandse klanten.

Ondanks alle economische vertraging (als gevolg van de pandemie), registreerde de keramische groei in Vietnam in de eerste drie kwartalen van 2020, 3,5% in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

Concreet werd in juni 2020 voor ongeveer 47 miljoen USD aan keramiek geëxporteerd, een stijging van 10% ten opzichte van juni 2019. Bovendien is Vietnamees keramiek en aardewerk momenteel te vinden in meer dan 50 landen over de hele wereld.

Tegenwoordig produceert Vietnam een breed scala aan keramiek en aardewerk, variërend van minimalistische kleiproducten tot delicate décor items gecombineerd met veel glazuur kleuren. De belangrijkste export categorieën zijn echter naar verluidt, decoratieve accessoires, keukenartikelen en keramische beelden.

Vietnamees keramiek en aardewerk 3

Laten we als volgt tot enkele specifieke trends en cijfers komen van Vietnamees keramiek:

In april 2021 was er een aanzienlijke toename van de export van decoratieve keramische accessoires, in totaal 3,46 miljoen USD. In de eerste vier maanden van dit jaar bereikte de export van decoratief keramiek 13,78 miljoen USD, een stijging van 76,3% op jaarbasis.

Evenzo bereikte de export van keramische keukenartikelen 811,2 duizend USD in april 2021, een stijging van 1,3% op maandbasis en 51,3% op jaarbasis. In de eerste 4 maanden werd wereldwijd voor 2,74 miljoen USD van deze groep keramiek verscheept.

Ten slotte bedroeg de export van het keramische beeld in april 678,6 duizend USD, een stijging van 43,5% in vergelijking met maart, een stijging van 39,4% in vergelijking met dezelfde periode in 2020. In de eerste 4 maanden van het jaar bedroeg deze export van keramiek 2,02 miljoen USD, een daling 22,2% vergeleken met dezelfde periode in 2020.

De twee belangrijkste exportmarkten van veel Vietnamese keramiek zijn de EU en de VS. Wat de EU-markt betreft, bereikte de exportwaarde van deze producten in april 5,32 miljoen USD, een stijging van 4,8% in vergelijking met maart, en een stijging van 85,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2020. In de eerste 4 maanden van het jaar bereikte de export van decoratief keramiek naar de EU 23,45 miljoen USD, een stijging van 23,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

Nederland is de grootste importeur van beeldende kunst keramiek van Vietnam in de EU, met een waarde van 1,39 miljard USD in april, een stijging van 36,4% in vergelijking met maart en een stijging van 123,9% in dezelfde periode in 2020.

Kwaliteit van Vietnamees keramiek en aardewerk

Wat maakt Vietnamees kwramiek anders dan de rest

Vietnamees keramiek en aardewerk 4

Vietnam heeft een groot aantal rivieren en beken door het hele land en levert een overvloedige kleigrond voor keramiek en aardewerk. Het is in feite de thuisbasis van talloze aardewerk dorpen die tot nu toe bestaan ​​en bloeien. Hun producten hebben vormen, patronen en glazuur kleuren die nergens anders te vinden zijn. De meeste van hun glazuur kleuren zijn bijvoorbeeld gemaakt van natuurlijke ingrediënten, wat iedereen aantrekt die nieuwsgierig is naar het hele geavanceerde proces.

Naast een lange geschiedenis hebben Vietnamese keramiek en aardewerk een goede reputatie opgebouwd op het gebied van duurzaamheid en kunnen ze tientallen jaren in hun oorspronkelijke staat blijven.

Zoals eerder vermeld, heeft de keramiek sector veel geïnvesteerd en ontwikkeld met goed geselecteerde materialen en vakkundig vakmanschap om een ​​breed scala aan keramiek ontwerpen te produceren die aan de behoeften van elke klant voldoen.

Veel Vietnamese leveranciers gebruiken nu een beschermende coating en voegen water en vlekbestendige eigenschappen toe om de kwaliteit van hun keramische producten te verbeteren en ze scheurvast te maken. Al die geavanceerde technieken zorgen ervoor dat hun keramische producten met de beste efficiëntie worden voltooid.

Bovendien hebben Vietnamese ambachtslieden van verschillende generaties altijd hun hart en ziel in hun werk gestoken. Tegenwoordig is Vietnamees keramiek en aardewerk verkrijgbaar en gewild in veel landen, waaronder de VS, het VK, Japan en de EU. Door deze producten kunnen de klanten de creativiteit en het talent van elke ambachtsman levendig ervaren, naast een dieper inzicht in de Vietnamese traditie.

Kansen voor Europese bedrijven om Vietnamees keramiek te importeren

Bent u opzoek naar leveranciers van Vietnamees keramiek?

Naast de grote vraag van de binnenlandse en mondiale markten, zijn er nu honderden fabrieken die handwerk keramiek en aardewerk kunnen produceren met een hoge kwaliteit en gunstige kosten. Met andere woorden, een bedrijf kan Vietnamees keramiek en aardewerk rechtstreeks bij de fabrikanten in bulk kopen. Ze staan ​​zelfs gepersonaliseerde ontwerpen en vereisten toe en verwelkomen ze, die het beste aan de wensen van elke klant voldoen.

Ook biedt de EVFTA, met haar liberalisering van douanerechten en versterking van de handelsbetrekkingen, een enorme kans voor Europese bedrijven om meer toegang te krijgen tot betrouwbare keramiek leveranciers. Bovendien kunnen uw deals bij het importeren van Vietnamees keramiek ruimte bieden voor meer samenwerking en sterkere relaties met andere Zuidoost-Aziatische landen.

Een ander voordeel is dat verzending vanuit Vietnam naar westerse landen nu eenvoudig is, wat slechts 27 dagen kan duren om een ​​volle container aan keramische goederen bij hen, dus Nederland, te leveren.

Ook hier is het grote voordeel dat u direct kunt samenwerken met keramiek- en aardewerk leveranciers die groothandel leveren en exact voldoen aan uw specifieke wensen voor uw markt.

VIEC de meest praktische oplossing biedt om Vietnamees keramiek te importeren?

Wij zijn de Vietnam Import en Export Consultant voor uw bedrijf om u te helpen met het zoeken van leveranciers van Vietnamees keramiek

Als u leveranciers in Vietnam zoekt om uw bedrijf te starten, laten we VIEC bellen voor meer advies. We hebben sinds 2011 langdurige netwerken opgebouwd met Vietnamese partners, dus we zijn er trots op u in contact te brengen met de beste beschikbare fabrikanten.

Een ander exclusief voordeel is absoluut de kwaliteitscontrole. Een belangrijk probleem waarmee de meeste importeurs van keramiek en aardewerk worden geconfronteerd, is de moeilijkheid om de vereiste specificaties te inspecteren.

Wij werken namens u in Vietnam voor aan- of verkoop niet alleen van Vietnamees keramiek maar ook andere producten

Vietnamees keramiek en aardewerk VIEC import export consultant

Als u bij een niet-geverifieerde leverancier bestelt, kunt u inferieure producten krijgen of producten die niet aan uw verwachtingen voldoen. Daarom moet u een vertrouwde commerciële vertegenwoordiger hebben, die nauw samenwerkt met inheemse producenten om het product vanaf het begin van de productiefasen te inspecteren.
Op basis van onze meer dan 11 jaar ervaring in het bevorderen van de bilaterale handel tussen Europa, voornamelijk Nederland en Vietnam, is VIEC er trots op een betrouwbare partner te zijn van zowel fabrikanten als eindgebruikers in de twee landen.

Zet nu de eerste stap met ons. Neem HIER contact met ons op
Bekijk HIER onze andere projecten

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.