EEN VOORUITZICHT VOOR INTERNATIONALE HANDEL – EXPORTEREN NAAR VIETNAM

Import Export Your Product Directly No Mediator

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

internationale handel commerciële vertegenwoordiger voor Landerbrau

Table of Contents

Internationale handel is veranderd en het exporteren naar Vietnam ook

Dankzij de recente economische groei, wordt Vietnam een nieuwe haven voor veel internationale fabrikanten. Nu de EVFTA is goedgekeurd en in gang is gezet, staan er handelsmogelijkheden met Vietnamese partners open voor meer Europese fabrikanten. Dit is niet alleen een speeltuin voor grote spelers. De markt is getuige geweest van meerdere kleinere nieuwkomers die hun weg naar de Zuidoost-Aziatische landen hebben gevonden.

Met relatief beperkte middelen vinden veel kleine en middelgrote fabrikanten het echter een uitdaging om de geografische, taal en culturele verschillen te overstijgen. Ook het rechtstreeks in contact komen met Vietnamese importeurs of exporteurs verloopt zeer moeizaam. De opgelopen risico’s zijn zo groot dat ze aarzelen om ondanks de voortdurende inspanningen om de grensoverschrijdende verbinding van het Vietnamese Ministerie van handel en samenwerking met overeenkomstige Europese partnerlanden te vergroten.

Als gevolg hiervan blijft de traditionele praktijk van importeurs en exporteurs overheersen. Hierdoor kunnen veel bedrijven het financiële risico dat ze moeten dragen bij het verzenden van hun producten over de hele wereld verminderen.

Op de lange termijn kan deze huidige praktijk echter meer kwaad dan goed doen. Verkoop via meerdere lagen van tussenpersonen verhoogt vervolgens de prijs van producten, maakt ze minder toegankelijk voor de eindgebruikers en verlaagt de winstmarges. Bovendien is de output niet gegarandeerd omdat fabrikanten alleen moeten vertrouwen op hun eerste laag partners, zonder enig inzicht in distributie en markt.
Dan rijst de vraag: Hoe ziet de toekomst eruit voor de internationale handel naar Vietnam voor kleine en middelgrote fabrikanten?

De nieuwe trend in de internationale handel, ook in het exporteren naar Vietnam

Internationale handel direct vanuit fabrikant

Op dit moment ziet men een nieuwe trend in de moderne wereld van internationale handel. De moderne supply chain moet en zal korter en efficiënter zijn om meer winst te maken en de levertijd vanaf de fabriek tot de deur van de consumenten te verkorten. Fabrieken willen rechtstreeks met consumenten in contact komen om hun producten te ontwikkelen, die beter aansluiten bij de behoeften van de klant. Tegelijkertijd willen consumenten hun goederen sneller met meer waarde hebben. Vooral in het geval van de FMCG-sector gaat het nog sneller. Van Fast Moving Consumer Goods verwachten mensen nu Faster Moving Consumer Goods. Het traditionele systeem van intermediair zal in deze nieuwe tijd niet meer effectief te functioneren. In plaats daarvan zullen alle partijen aanzienlijk profiteren van de mogelijkheid om rechtstreeks met elkaar te koppelen.

Dus hoe passen fabrikanten die hun handel willen uitbreiden naar de Vietnamese markt deze aan op deze nieuwe trend? Dit is een vraag die een internationaal commerciële vertegenwoordiger zoals VIEC kan helpen beantwoorden.

De rol van commercieel vertegenwoordiger in de nieuwe tijd van internationale handel

In plaats van producten via meerdere partijen te kopen en/of door te verkopen, verbindt een commercieel vertegenwoordiger fabrikanten en kopers met elkaar en faciliteert een directe handelsrelatie tussen partijen. Een commercieel vertegenwoordiger fungeert als intern commerciële afdeling voor fabrikanten en beantwoordt vragen met betrekking tot de producten. Tegelijkertijd treedt de vertegenwoordiger ook op namens de kopers en voorziet hij fabrikanten van de laatste updates over de markt en distributie.
Door samen te werken met een commercieel vertegenwoordiger, kunnen fabrikanten de voordelen van directe handel behouden, zoals hierboven vermeld. Tegelijkertijd kunnen ze profiteren van de toegang tot het distributienetwerk, een grotere marktdekking en een relatief lager risico.

Exporteren naar Vietnam met VIEC – Direct internationale handel

internationale handel commerciële vertegenwoordiger voor Landerbrau

 

Als commercieel vertegenwoordiger die Europese fabrikanten verbindt met Vietnamese importeurs en vice versa, maakt VIEC toegang tot de Vietnamese markt mogelijk voor u.

VIEC zet zich in u te helpen de concurrentie en uitdagingen te overwinnen waarmee de potentie op een nieuwe markt wordt geconfronteerd. In tegenstelling tot grote bedrijven die meer op hun gemak zijn met voldoende middelen, moeten MKB’s meer rekening houden met die van hen bij het inplannen van een verhuizing. Dit belemmert aanzienlijk hun doorgroei naar de nieuwe markt. Bij VIEC, zetten we ons in om de fabrikant, te ondersteunen bij het doorstaan van deze statische uitdagingen wanneer de Vietnamese markt betreden wordt onder betaalbare maar hoogwaardige diensten.

Bovendien helpen wemet ons uitgebreide netwerk bij het opzetten van een distributiesysteem in Vietnam en genereren we een constante uitstroom van uw producten op de Vietnamese markt. Het opzetten van een solide basis voor u in Vietnam zal een van onze belangrijkste aandachtspunten zijn.

Last but not least biedt VIEC uw merken en producten meer perspectief op een duurzame ontwikkeling. Zoals we eerder vermeldden, kunnen we de nadelen van indirecte verkoop voor u verminderen door u rechtstreeks in contact te brengen met de importeurs en/of fabrikanten zonder de aanwezigheid van tussenpersonen. Beter nog, uw groei is niet alleen gebonden aan Vietnam, maar kan uw reputatie en producten dekking opschalen naar de regionale schaal. Vietnam kan hét afzetgebied zijn om uw producten in heel Zuidoost-Azië en aangrenzende regio’s aan te bieden, waardoor uw toekomstige operaties kostenefficiënter en minder omslachtig worden.

Met onze uitgebreide ervaring met het naar Vietnam brengen van EU-producten zoals de B52-energiedrank van Swinkels Family Brewers, het biermerk LanderBrau en EU-zoetwaren, kunt u van ons verwachten dat we dezelfde resultaten met uw producten kunnen ontwikkelen.

Kijkt u er naar uit om met uw producten de Vietnamese markt te betreden? Neem contact met VIEC op en we zullen een eerste ontmoetingen met u regelen, waar we u essentiële informatie kunnen verstrekken over de potentie op de Vietnamese markt en hoe we dat kunnen doen.

Onze adviezen zijn geheel GRATIS.

Heeft u vragen? Neem HIER contact met ons op

related news

schedule a free Consultation